
Κουλούρι Θεσσαλονίκης σπιτικό
Κουλούρι Θεσσαλονίκης της φίλης Elen Zournatzidou.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες.
Ευχαριστούμε!
Υλικά
150 γρ αλεύρι τύπου 550 σκληρό
350 γρ αλεύρι τύπου 405 για ολες τις χρήσεις
7.5 γρ αλάτι ( 1 κουταλιά της σούπας )
35 γρ ζάχαρη ( 3 κουταλιές σούπας )
280 ml χλιαρό νερό
1 φρέσκια μαγιά ή 2 φακελάκια ξερή
σουσάμι
Ζαχαρόνερο (τα βουτάμε μέσα για να κολλήσει το σουσάμι )
2 κουταλιές ζάχαρη
500 ml νερό
Οδηγίες

Ζυμώνουμε και αφήνουμε 30 - 45 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη. Κόβουμε, πλάθουμε και αφήνουμε πάλι για 10 λεπτά.

Βουτάμε στο ζαχαρόνερο και μετά στο σουσάμι, αφήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί άλλα 10 λεπτά .

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12 - 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν






















