
Τούρτα Σαρλότ της Mariatina Nikolaou
Τούρτα Σαρλότ της φίλης Mariatina Nikolaou.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
300 ml γάλα
2 κουτιά (400) γρ σαβαγιάρ μπισκότα
500 γρ φράουλες (200 για το εσωτερικό και 300 εξωτερικά)
160 γρ μαρμελάδα φράουλα
200γρ κρέμα γάλακτος
50γρ ζάχαρη άχνη
250 γρ τυρί μασκαρπόνε
400γρ κρέμα τυρί
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας η 1 βανίλια
1/2 κουταλάκι κονιάκ
δυόσμο η μέντα για γαρνίρισμα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε για 7 λεπτά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα και την βανίλια να γίνουν κρέμα προσθέτουμε και την μαρμελάδα και χτυπάμε λίγο ακόμη. Ρίχνουμε σε δόσεις την σαντιγί στην κρέμα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν όλα μεταξύ τους.

Σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο βάζουμε όρθια περιμετρικά τα σαβαγιάρ αφού τα βουτήξουμε μόνο από την μέσα πλευρά τους στο γάλα (γάλα με κονιάκ ). Γεμίζουμε και τον πάτο αλλά τα σαβαγιάρ εκεί και αυτά βουτηγμένα στο γάλα. Αδειάζουμε μέσα την μισή δόση από την κρέμα, προσθέτουμε της κομμένες φράουλες και ξανά βάζουμε στρώση σαβαγιάρ. Ολοκληρώνουμε με την κρέμα που έμεινε από πάνω

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο 4-5 ώρες και προσθέτουμε της υπόλοιπες φράουλες από πάνω ολόκληρες η μισές, όπως σας αρέσει. Προσθέτουμε προαιρετικά και φύλλα δυόσμου η μέντας.

Καλή απόλαυση!






















